Εγχείρηση Καταρράκτη και βελτίωση της ποιότητας ζωής

Facebooktwitterpinterest

Πρόσφατες μελέτες που έγιναν στην Αμερική δείχνουν ότι οι άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση καταρράκτη περιόρισαν τις πιθανότητες να πάθουν αυτοκινητιστικό δυστύχημα κατά 50%. Αυτοί που δεν υποβλήθηκαν σε επέμβαση οδηγούσαν πολύ λιγότερο από τους ήδη χειρουργημένους και διένυαν περίπου τα μισά χιλιόμετρα από αυτούς. Αυτό αποτελεί μία ένδειξη ότι ο καταρράκτης περιορίζει την κινητικότητα των ανθρώπων. Αυτός ο περιορισμός στην οδήγηση – ικανότητα που συνήθως απαιτείται για να πάμε στην εργασία μας ή οπουδήποτε αλλού – επηρεάζει την ποιότητα ζωής κάποιου, ο οποίος επιθυμεί να είναι δραστήριος και ενεργός στην καθημερινότητα.

 

Παρά τα τόσα οφέλη που προσφέρει η αφαίρεση του καταρράκτη, όπως είναι η αύξηση της ικανότητας οδήγησης και πολλών δραστηριοτήτων στο σπίτι καθώς και έξω από αυτό, όπως επίσης και η ψυχολογική βελτίωση του ασθενούς, υπάρχουν πολλοί ασθενείς που δεν επιθυμούν να χειρουργηθούν. Η αναβολή αυτή μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον, στην ανάγκη τους να αποκαταστήσουν άλλες χρόνιες καταστάσεις υγείας ή στο ότι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανέλθουν στην καθημερινότητα τους μετά από μία εγχείρηση καταρράκτη.

Σήμερα η εγχείρηση του καταρράκτη γίνεται ανώδυνα χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο, ο δε ασθενής μπορεί μέσα σε λίγες μόνο μέρες να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.