Παιγνιοθεραπεία

Facebooktwitterpinterest

Η Παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος μη-κατευθυντικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης.

Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά (2.5 ετών μέχρι 12 ετών), που παρουσιάζουν μία πληθώρα δυσκολιών/διαταραχών συμπεριφοράς και συναισθημάτων, ανεξαρτήτου εθνικότητας, γένους και ικανοτήτων.

Χρησιμοποιώντας το παιχνίδι, το φυσικό μέσο επικοινωνίας των παιδιών, η Παιγνιοθεραπεία προσφέρει « το ασφαλές πλαίσιο» μέσα στο οποίο τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μπορούν να εκφραστούν, να εξερευνήθουν, να κατανοηθούν και να γίνουν αποδεκτά χωρίς φόβο απόρριψης ή επίκρισης.

Η Παιγνιοθεραπεία βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν την ικανότητα να αλλάζουν τον τρόπο που ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται ό,τι τους έχει συμβεί, στοχεύοντας στη συναισθηματική ενδυνάμωση, την αύξηση της αυτο-εκτίμησης και την προώθηση της ψυχικής ανθεκτικότητας (resilience), εφόδια πολύτιμα για μία ζωή.

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού, η Παιγνιοθεραπεία μπορεί να είναι μία βραχυπρόθεσμη προσέγγιση ή μία διαδικασία που διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η συνεργασία με τους γονείς και με άλλους φορείς εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας θεωρείται συχνά πρωτεύουσας σημασίας, προκειμένου να επιτευχθεί πιο σταθερά και συνολικά η θεραπευτική αλλαγή.

http://www.dramaandplaytherapy.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.