Η αεροβική άσκηση… προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Η αεροβική άσκηση… προσφέρει σημαντικά οφέλη. Facebooktwitterpinterest

Πολλοί αθλητές δεν θέλουν να κάνουν καρδιοαγγειακή προπόνηση στα πλαίσια της συνολικής τους προπόνησης επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν μύες.

Έτσι λοιπόν αφήνουν να κάνουν αεροβική προπόνηση μόνο όταν προετοιμάζονται για κάποιον αγώνα.

Εάν όμως εσείς θέλετε να έχετε συνολικά καλή καρδιοαγγειακή υγεία και καλή απόδοση στο γυμναστήριο θα πρέπει να κάνετε κάποιας μορφής αεροβική δραστηριότητα σε συνεχή βάση.

Η καρδιοαγγειακή αντοχή θα βελτιώσει την πρόοδο που έχετε στην προπόνηση με βάρη γιατί έτσι θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις πριν αναγκαστείτε να σταματήσετε λόγο κόπωσης. Εάν εσείς είστε από εκείνους που δεν τους αρέσει να κάνουν μέσα στο γυμναστήριο στατικό ποδήλατο ή να τρέχουν σε διάδρομο, τότε το καλύτερο είναι να βγείτε έξω και να κάνετε γρήγορο βάδην. Το γρήγορο βάδην είναι το ίδιο ωφέλιμο όπως και το ελαφρό τρέξιμο και επιπλέον δεν πιέζονται πολύ τα γόνατά σας. Εάν θέλετε να δυσκολέψετε λίγο το αεροβικό σας πρόγραμμα επιλέξτε μια διαδρομή ανάμεσα σε λόφους.

Εάν πραγματικά θέλετε να ανεβάσετε τους καρδιακούς σας παλμούς φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και τρέξτε σε ένα στάδιο ή σε ένα πάρκο.

Όσο το δυνατόν αποφεύγετε να τρέχετε επάνω σε σκληρές επιφάνειες όπως είναι το μπετόν.Φυσικά πόλοι προτιμούν να γυμνάζονται στην άνεση του σπιτιού τους επιλέγοντας ένα καλό και αξιόπιστο διάδρομο γυμναστικής.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.