Οδηγίες για τη διαχείρηση του πόνου στην 3η ηλικία

Οδηγίες για τη διαχείρηση του πόνου στην 3η ηλικία Facebooktwitterpinterest

Αναθεωρημένη πρακτικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαχείριση της διαρκούς πόνου στους ηλικιωμένους που εκδίδεται από την αμερικανική Γηριατρική Εταιρεία (AGS), οι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να αποφεύγουν τη χρήση των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών (ΜΣΑΦ) και αναστολείς της COX-2 και εξετάζει τη χρήση των οπιοειδών σε χαμηλή δόση.

“Για πολλούς ηλικιωμένους ασθενείς με πολλαπλά προβλήματα υγείας και οι οποίοι βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για επιπλοκές από ΜΣΑΦ, μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση, μακροπρόθεσμα, τη λήψη χαμηλής δόσης οπιοειδών,” Δρ Bruce Ferrell, πρόεδρο της ομάδας για την AGS Φαρμακολογικές. Η διαχείριση του πόνου σε ανθεκτικούς Ηλικιωμένων, σημείωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Reuters Health.

Η ενημέρωση στις κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες παρουσιάζονται σε αυτή την εβδομάδα από την AGS, η ετήσια συνεδρίαση του Σικάγου, εστιάζονται κυρίως σε ασθενείς με χρόνιο πόνο που είναι 75 ετών ή μεγαλύτεροι? Από την ομάδα τείνει να αναφέρουν αδυναμία και έχουν πολλαπλές χρόνιες ασθένειες που προκαλούν ανθεκτικό πόνο, Δρ . Ferrell εξήγησε.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι των ΜΣΑΦ σε ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες περιλαμβάνουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, γαστρεντερική τοξικότητα και, συνήθως υπερκαλύπτουν τα οφέλη και τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές καταλήγουν σε αυτό, πρόσθεσε.

Επιπλέον, “τα ΜΣΑΦ έχουν πολλές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα διαφόρων παθήσεων,”σηεμιώνει ο Δρ Ferrell. Για παράδειγμα, “με την υπέρταση και τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και σε ασθενείς που έχουν λίγο από νεφρική ανεπάρκεια, τα ΜΣΑΦ είναι λίγο επικίνδυνα σε αυτές τις ομάδες.”

Με βάση τα δεδομένα πρόσφατης κλινική δοκιμής, καθώς και σε κλινικές παρατηρήσεις, η ομάδα συνιστά τα ΜΣΑΦ και οι αναστολείς COX-2 πρέπει να δίδονται με φειδώ , και με εξαιρετική προσοχή, ιδιαίτερα σε επιλεγμένα άτομα, αναφέρει η AGS. Αντίθετα, όλοι οι ασθενείς με μέτριο έως έντονο πόνο όπου μειώνεται, η ποιότητα ζωής, λόγω του πόνου θα πρέπει να θεωρείται η χρήση οπιοειδών για θεραπεία, η οποία μπορεί να είναι πιο ασφαλής για το μακροπρόθεσμο.

“Παρόλο που λέμε ότι τα οπιοειδή είναι μια λογική επιλογή για πολλούς ασθενείς,” Δρ Ferrell τόνισε ότι “πολλοί γιατροί φοβούνται μερικές φορές για να ξεκινήσει προς αυτή την κατεύθυνση να δοθεί οπιοειδή για χρόνιο πόνο, κυρίως σε μη νεοπλασματικούς που σχετίζονται με τον πόνο, τόσο σε κάποιους κύκλους, είναι αμφιλεγόμενη. “

Οι κατευθυντήριες γραμμές που θα δημοσιευτούν τον Αύγουστο στο θέμα της Εφημερίδας της Αμερικής Γηριατρική κοινωνία.

Σε μια δήλωση, Δρ Cheryl Phillips, Πρόεδρος της AGS, δήλωσε: “Έμμονος πόνος δεν είναι ένα κανονικό μέρος της γήρανσης και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Στους ηλικιωμένους ενδέχεται να γίνει πιο περίπλοκη η εξέλιξη των παθήσεων και στο συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης ο πόνος είναι το κλειδί. “
http://drtsili.blogspot.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.