Ανόρθωση – Αυξητική στήθους

Facebooktwitterpinterest

Αναμφίβολα και δυστυχώς με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του. Το στήθος χάνει το σχήμα του και τη σκληράδα του και αρχίζει να σακουλιάζει. Η ανόρθωση είναι μια χειρουργική επέμβαση που σηκώνει και ανασχηματίζει το πεσμένο στήθος για αρκετά χρόνια. Επίσης μειώνει το μέγεθος της άλω δηλαδή του σκούρου δέρματος που περιβάλει τη θηλή. Εάν το στήθος σας είναι μικρό η έχει χάσει όγκο όπως μετά την εγκυμοσύνη η σύγχρονη είσοδος ενός ενθέματος μαζί με την ανόρθωση αυξάνει και τη σκληρότητα και το μέγεθος.

Οι καλύτερες υποψήφιοι για ανόρθωση

Πρόκειται για γυναίκες υγιείς και ψυχολογικά σταθερές που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση. τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται σε γυναίκες με μικρά και πεσμένα στήθη. Στα μεγάλα στήθη τα αποτελέσματα διαρκούν λιγότερο λόγω της δράσεως της βαρύτητας. Συνήθεις υποψήφιοι είναι οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε άμεσα άλλο παιδί θα ήταν καλή ιδεα να αναβάλετε την εγχείρηση παρά το γεγονός ότι η ανόρθωση δεν επηρεάζει την γαλακτοφορία διότι η νέα εγκυμοσύνη θα ξανακρεμάσει το στήθος.

Σχεδιάζοντας την εγχείρηση

Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει τα στήθη σε καθιστή η όρθια θέση. Κατόπιν θα αναφέρει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία όπως είναι η ηλικία το μέγεθος και σχήμα του στήθους η κατάσταση του δέρματος και το εάν ένα ένθεμα είναι αναγκαίο. θα συζητηθεί επίσης το μέγεθος και η θέση της θηλής και της άλω. καθώς και η σταδιοποίηση της πτώσης δηλαδή η θέση της θηλής σε σχέση με το επίπεδο που καθορίζει το κάτω τέλος του στήθους.

Προετοιμασία

Το καλό ιατρικό ιστορικό και η μαστογραφία είναι αναγκαία. Επιβάλλονται επίσης η διακοπή του καπνίσματος και οι συνήθεις προεγχειρητικές εξετάσεις.

Η εγχείρηση

Συνήθως γίνεται σε νοσοκομείο με γενική αναισθησία και σε επιλεγμένες περιπτώσεις με τοπική και ελαφρά ζάλη. Η επέμβαση διαρκεί από μιάμιση έως τρεισήμισι ώρες. οι τεχνικές ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση.

Μετά την επέμβαση

Η χρήση ελαστικού επιδέσμου είναι απαραίτητη καθόσον το στήθος πρήζεται και βαραίνει για λίγες μέρες. Αυτό βοηθάει επίσης στην ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου. Κατόπιν αντικαθίσταται με μαλακό στηρικτικό στηθόδεσμο. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά μια εβδομάδα. Η ελαττωμένη αίσθηση των θηλών πάντα προσωρινή. Χρειάζεται αποφυγή του σεξ για δέκα μέρες και έντονων σωματικών ασκήσεων για ένα μήνα. Η επάνοδος στην εργασία γίνεται μετά μια εβδομάδα. όπως προείπα δεν επηρεάζεται η ικανότητα για γαλακτοφορία.

Προληπτικά μέτρα

Είναι επιβεβλημένη η καθημερινή χρήση στηθόδεσμου και η όσον το δυνατόν αποφυγή εκθέσεως γυμνού στήθους στον ήλιο καθώς και η αποφυγή αυξομειώσεων του σωματικού βάρους.

Η νέα εμφάνιση

Είναι σημαντικό να έχει η γυναίκα υποψιών της ότι η επέμβαση τέλεια εκτελεσμένη αφήνει λεπτές ουλές μόνιμα οι οποίες λευκαίνουν και λεπταίνουν μετά το εξάμηνο. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα εξ αιτίας της επιδράσεως της ηλικίας της βαρύτητας η νέων κυήσεων. Πάντως όταν χρησιμοποιείται και ένθεμα τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και πάντοτε ανάλογα με το μέγεθος του μαστού.

Είναι βέβαιο ότι ένα ανορθωμένο στήθος μεσαίου μεγέθους με κομψές και κρυμμένες μέσα στο στηθόδεσμο ούλες θα δώσει στη γυναίκα περισσότερη θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση για πολλά χρόνια.

Το στήθος όμως μπορεί απλά να είναι μικρό και να μην χρειάζεται ανόρθωση παρά μόνον αύξηση. Τότε αρκεί η τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης η ορρού το μέγεθος του οποίου έχει να κάνει με τον σωματότυπο και την επιθυμία της γυναίκας αλλά και την αισθητική αντίληψη του μέτρου. Και σ’ αυτήν τη περίπτωση όπως και στην ανόρθωση καλόν είναι να αναβάλλεται η επέμβαση εάν πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα εγκυμοσύνη.

Συνήθως η τοποθέτηση γίνεται με τομή γύρω από την θηλή η κάτω από τον μαστό έτσι ώστε να μην φαίνεται μετά τίποτα. Βέβαια είναι καλύτερα το ένθεμα να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να κρατιέται στη θέση του πολλά χρόνια.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.