Κάλεσμα απο την Εταιρεία Νόσου κοιλιοκάκης για συμμετοχή σε διεθνή μελέτη

Εταιρεία Νόσου κοιλιοκάκης Facebooktwitterpinterest

Εταιρεία Νόσου κοιλιοκάκηςΜε ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην παρακάτω καινοτόμο διεθνή μελέτη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής (ESPGHAN), η οποία διενεργείται ήδη με επιτυχία σε 24 χώρες του κόσμου. Στην έρευνα μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα ύποπτα για κοιλιοκάκη ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για ανάπτυξή της, που δεν έχουν ακόμη διαγνωσθεί.

Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο την αξιολόγηση του τρόπου διάγνωσης της κοιλιοκάκης ανά χώρα καθώς και τον έλεγχο δυνατότητας διάγνωσης χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να υποβάλλεται σε βιοψία εντέρου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοιλιοκάκη είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, η ανάγκη για έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση κρίνεται επιτακτική. Χρήζει μεγάλης σημασίας επομένως η συμμετοχή σε ενέργειες όπως αυτή.

Τα πλεονεκτήματα για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μελέτη είναι πολυάριθμα: δωρεάν έλεγχος HLA, αξιολόγηση της αξιοπιστίας των μεθόδων προσδιορισμού αντισωμάτων στη χώρα, αξιολόγηση των βιοψιών εντέρου από European experts κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Με εκτίμηση,

Εταιρεία Νόσου κοιλιοκάκης

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.