Skip to content
  • Καλλυντικά το καλοκαίρι
  • Ανόρθωση μηρών
  • Περιτονίτιδα
  • Κίνδυνοι υγείας από χαμηλές θερμοκρασίες στο πλυντήριο

    Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;
    Είναι οπωσδήποτε ένα καίριο ερώτημα , το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει.
    Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον , αλλά και να προστατεύσουμε την ποιότητα των ρούχων μας , χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος.
    Όμως αυτό μπορεί να επηρεάζει την υγεία μας. Αν αναλογισουμε ότι , κάθε φορτίο με ρούχα περιέχονται 100 εκατομμύρια e.Coli ,τότε τα πράγματα γίνονται αρκετά ανυσηχητικά .

    Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινήs !
    Οι ανησυχίες αυτές προέρχονται από τα συμπέρασματα πολλών γερμανικών μελετών( Παν/μιακο Νοσοκομείο Βόννης , Παν/μιακό Νοσοκομείο Αννοβέρου ) , που έδειξαν ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες( δηλ. 30°C) ήταν γεμάτα με το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, στο οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.
    Επίσης μύκητες όπως η Candida albicans , αλλά και ο Aspergillus , που ενέχονται στην αιτιοπαθογενηση πολλως περιστατικών άσθματος , διατηρούν τις αποικίες τους στα ρούχα , όταν αυτά δεν πλένονται σε θερμοκρασίες υψηλότερες των 60 °C

    Candida albicans

    Aspergillus

    Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι , όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο , λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική αγωγή ( αγωγή κορτιζόνης , λήψη ανοσοπρυθμοστικών φαρμάκων λόγω ρευματοπάθειας , κάποιας άλλης αυτοάνοσης νόσου ).
    Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να τυγχάνουν άτομα , που ζουν σε γηροκομεία και άλλους κοινοβιους χώρους . Οικογένειες , που φιλοξενούν κατοικίδια στο σπίτι τους και μοιράζονται μ αυτά το κρεβάτι τους , θα πρέπει να γνωρίζουν , πως το φορτίο των παραπάνω μολυσματικών παραγόντων , είναι ιδιευτερο υψηλό , επομένως θα πρέπει και η υγιεινή να είναι ανάλογη.
    Συμπερασματικά θα λέγαμε , ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς , ασχέτως του είδους απορρυπαντικού , που θα χρησιμοπιήσουμε !

    • Print
    • Digg
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • MySpace

    Επικοινωνία - Ερωτήσεις

    Captcha image for Custom Contact Forms plugin. You must type the numbers shown in the image

    www.iator.biz

    Μ.Μ.Ε.

    Όροι Χρήσης

    Στατιστικά στοιχεία

    Προβληθείτε στο www.iator.gr


    Ο Ιάτωρ στην εκπομπή "Άρωμα Ελλάδας" - δείτε το video