Γυμναστική: Οι 10 καλύτερες συμβουλές που έχετε ακούσει ποτέ

Facebooktwitterpinterest

Δείτε 10 συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο πνεύμα της γυμναστικής, και της άσκησης γενικότερα, και να βελτιώσετε πράγματα που, ίσως, τώρα κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι οι 10 καλύτερες συμβουλές γι’ αυτό το θέμα που έχετε ακούσει ποτέ!

1. Αρχίστε τώρα
«Ο πατέρας μου, μου είπε πριν από 10 χρόνια να ξεκινήσω τώρα και με συνέπεια να ασκούμαι, επειδή είναι ευκολότερο να διατηρήσεις το βάρος από το να το χάσεις και πως είναι δύσκολο να διορθώσεις τις κακές συνήθειες καθώς τα χρόνια περνάνε».

2. Σηκώστε βάρη
«Πρέπει να σηκώνετε βάρη! Οι γυναίκες που κάνουν μόνο καρδιο-ασκήσεις δεν έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν».

3. Κάντε το σωστά
«Το κλειδί είναι να κάνετε σωστά την κάθε άσκηση! Μπορείτε να πάρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με λιγότερες επαναλήψεις, ενώ με πολλές επαναλήψεις αλλά με τεμπέλικο τρόπο τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας τσάμπα; Όταν κάνετε μια άσκηση, κάντε την σωστά».

4. Όλα είναι στο μυαλό
«Κάθε φορά που είμαι στον διάδρομο και ανυπομονώ για να σταματήσω, απλά σκέφτομαι ότι είμαι καλά και ότι μπορώ να κάνω περισσότερο. Το ίδιο και με την προπόνηση. Ναι, είναι δύσκολο. Αλλά το σώμα μου είναι σε θέση να το κάνει, απλά χρειάζεται να πω στο μυαλό μου να σταματήσει να μουρμουράει, για να συνεχίσω».

5. Να κινείστε
«Απλά, κουνηθείτε. Μην κάθεστε σε μια καρέκλα όλη μέρα».

6. Να είστε συνεπείς
«Αν το αφήσετε, θα σας αφήσει. Κάντε μέρος της καθημερινότητας σας την άσκηση. Όπως πλένετε τα δόντια σας καθημερινά, με τον ίδιο τρόπο βάλτε στο πρόγραμμά σας την άσκηση».

7. Γυμναστείτε ακόμα κι αν δεν μπορείτε
«Να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ακόμη και αν είστε πολύ κουρασμένοι ή αισθάνεστε άρρωστοι. Μόλις αλλάξετε τα ρούχα σας και βάλετε αυτά της γυμναστικής και δείτε ότι και πάλι δεν αισθάνεστε καλά, τότε μπορείτε να φύγετε. Πέντε χρόνια αργότερα, και έχω χάσει μόνο μια ημέρα γυμναστηρίου. Συνήθως η άσκηση σας βοηθά να αισθάνεστε καλύτερα».

8. Ξεχάστε την ζυγαριά

«Όταν ξεκίνησα την άσκηση, ο προπονητής μου είπε να μην επικεντρωθώ στο πόσα κιλά χάνω, αλλά στο πόσο αυξάνονται οι μυς».

9. Είναι εύκολο
«Μην σκέφτεστε όταν ξεκινήσετε την άσκηση ότι είναι δύσκολη και ότι θα κουραστείτε. Να σκέφτεστε ότι είναι εύκολη».

10. Μη ξεχνάτε την διατροφή
«Μη ξεχνάτε ποτέ τη διατροφή σας. Όσο σημαντική είναι η γυμναστική άλλο τόσο σημαντική, και ακόμα πιο πολύ, είναι η διατροφή».

http://www.e-diet.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.