Πώς να βρίσκετε τις γόνιμες ημέρες

Facebooktwitterpinterest

Ημερολογιακή μέθοδος
Οι 3 ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία της γυναίκας είναι αυτές κατά τις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης. Η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο. Δηλαδή σε ένα κύκλο 28 ημερών η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα.

Θερμική μέθοδος
Η θερμοκρασία ανεβαίνει στις ημέρες της ωορρηξίας (περίπου 37,5 βαθμοί). Αν λοιπόν η γυναίκα καταγράφει καθημερινά την θερμοκρασία του σώματός της, μπορεί να βρει πότε είναι γόνιμη.

Κολπικές εκκρίσεις
Κατά τις ημέρες της ωορρηξίας οι κολπικές εκκρίσεις αυξάνουν σε ποσότητα και διαφέρουν σε ποιότητα. Γίνονται δηλαδή βλεννώδεις, διαυγείς και άφθονες.

Ελεγχος ωορρηξίας
Γίνεται με ένα απλό τεστ ούρων που μπορεί να αγοράσει κανείς από τα φαρμακεία. Είναι λίγο ακριβό (περίπου 50 ευρώ), αλλά είναι πολύ απλό και αξιόπιστο.

Με υπερηχογραφικό έλεγχο ωορρηξίας στο ιατρείο του γυναικολόγου.
Πρόκειται για τον πιο σίγουρο τρόπο ελέγχου της ωρίμανσης του ωοθυλακίου και κατά συνέπεια τηε ωορρηξίας. Ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη βαθμίδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αν ένα ζευγάρι ακολουθήσει μία από τις παραπάνω μεθόδους για ένα χρόνο τότε χρειάζεται βοοήθεια από Γυναικολόγο ειδικευμένο στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.