Κορμός Κάστανο

Facebooktwitterpinterest

Υλικά Για Το Κέικ:

100 γρ. Ζάχαρη

100 γρ. Αλεύρι

4 αβγά

1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

Για Την Κρέμα:

1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ή κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού.

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

350 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 ml κρέμα γάλακτος 35%

2 φλιτζάνια (400 γρ.) γάλα 3,5%

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. Νερό

Και Για Το Γαρνίρισμα:

100 γρ κάστανο (θα το αφαιρέσουμε από αυτό της κρέμας)

100 γρ. Λευκή σοκολάτα

30 γρ. Κρέμα γάλακτος

Η εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το κέικ, χωρίζουμε τα αβγά χτυπώντας τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.

Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ενσωματώνουμε στο μείγμα τους ελαφρά χτυπημένους κρόκους.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε επάνω της το μείγμα, θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Το ψήνουμε στους 180°c για περίπου 12 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο θα φτιάχνουμε την κρέμα!

Περνάμε τα κάστανα από το μπλέντερ να γίνουν κρέμα, μόλις είναι έτοιμη κρατάμε στην άκρη 100 γρ. (½ φλιτζάνι περίπου) για την γαρνιτούρα και τοποθετούμε την υπόλοιπη σε μια λεκάνη προσθέτοντας και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου .

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά με το γάλα, το αναμιγνύουμε στην κρέμα κάστανου και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με την κρέμα σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αποφεύγοντας τις πολλές κινήσεις για να μην «ξεφουσκώσει». Την απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει γρηγορότερα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30’.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά περίπου από την στιγμή του βρασμού.

Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια του κέικ, το αναποδογυρίζουμε και ξεκολλάμε σιγά- σιγά τη λαδόκολλα που το είχαμε ψήσει. Το σιροπιάζουμε και απλώνουμε επάνω του την κρέμα.

Πιάνουμε την λαδόκολλα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς και αρχίζουμε να το τυλίγουμε, χωρίς τη λαδόκολλα εννοείται!! Στο τέλος το τυλίγουμε σφιχτά με αυτή γυρίζοντας τις άκρες της σαν καραμέλα και το τοποθετούμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Αφού περάσουν και αυτές οι ώρες… (περίμενε, δεν τελείωσε)!

Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπέν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τον πουρέ κάστανου, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ελαφρά. Το αφήνουμε και αυτό στο ψυγείο για ένα μισάωρο και αφού είναι έτοιμο, έχει πήξει δηλαδή αρκετά, βγάζουμε το κορμό και τον ξετυλίγουμε σε μια πιατέλα.

Τοποθετούμε την κρέμα γαρνιρίσματος σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε τον κορμό κατα μήκος.

Μπορούμε αν θέλουμε να μην κάνουμε την κρέμα της γαρνιτούρας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή της γέμισης, επίσης ταιριάζουν άψογα τα καραμελωμένα κάστανα στο γαρνίρισμα!

http://www.radicio.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.