Skip to content
  • Καλλυντικά το καλοκαίρι
  • Ανόρθωση μηρών
  • Περιτονίτιδα
  • Δοκιμάζεται στα εργαστήρια εμβόλιο κατά του ιού Ebola

    Επιστήμονες ανέπτυξαν εμβόλιο που προστατεύει τα πειραματόζωα έναντι θανατηφόρου μορφής του ιού Ebola. Ο Ebola, που εντοπίστηκε το 1976, προκαλεί τον θάνατο άνω του 90% των ανθρώπων που μολύνει.

    Οι ερευνητές δηλώνουν ότι πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο κατά του Ebola που παραμένει ενεργό μακροπρόθεσμα, επομένως μπορεί να αποθηκευτεί με επιτυχία. Οι πάσχοντες από τον ιό εμφανίζουν ναυτία, εμετούς, εσωτερική αιμορραγία και οργανική ανεπάρκεια πριν πεθάνουν.

    Το νέο εμβόλιο περιέχει συνθετική ιική πρωτεΐνη που οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει καλύτερα τον ιό Ebola. Προστάτευσε το 80% των ποντικών στα οποία εγχύθηκε ο ιός, δήλωσε ο Charles Arntzen από το Arizona State University. Πρόσθεσε ότι επόμενο βήμα είναι να δοκιμαστεί το εμβόλιο σε στέλεχος του Ebola που είναι εγγύτερα σε αυτό που προσβάλλει τους ανθρώπους. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στο περιοδικό «Proceedings of National Academy of Sciences».

    http://news.pathfinder.gr

    • Print
    • Digg
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • MySpace

    Επικοινωνία - Ερωτήσεις

    Captcha image for Custom Contact Forms plugin. You must type the numbers shown in the image

    www.iator.biz

    Μ.Μ.Ε.

    Όροι Χρήσης

    Στατιστικά στοιχεία

    Προβληθείτε στο www.iator.gr


    Ο Ιάτωρ στην εκπομπή "Άρωμα Ελλάδας" - δείτε το video