Γιατρέ δεν έχω γάλα.

Facebooktwitterpinterest

Τεχνητή διατροφή με ξένο γάλα.
Στην περίπτωση που για κάποιο σοβαρό λόγο δεν είναι εφικτός ο μητρικός θηλασμός το γάλα που δίνεται στο μωρό μέχρι τον έκτο μήνα, είναι το γάλα του πρώτου 6μήνου δηλαδή το γάλα Νο 1. Το γάλα Νο 1 είναι ένα γάλα φτιαγμένο έτσι που να μοιάζει με το μητρικό. Η μέση ποσότητα γάλατος που καταναλώνουν τα μωρά σε κάθε γεύμα είναι ανάλογα με την ηλικία. Σε γενικές γραμμές όμως, η μητέρα πρέπει να γνωρίζει ότι το μωρό έχει φάει ικανοποιητικά όταν μετά από κάθε γεύμα αφήνει λίγο γάλα στο μπιμπερό.
Κάθε πότε πρέπει η μητέρα να δίνει γάλα στο μωρό της; Πότε δηλαδή το μωρό πεινά;
Τα μωρά δεν κλαίνε μόνο όταν πεινάνε. Κλαίνε όταν είναι βρεγμένα, κλαίνε όταν ζεσταίνονται, κλαίνε όταν πονάνε. Πολλά μωρά κλαίνε απλώς γιατί θέλουν αγκαλιά. Όταν η μητέρα σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει κάποια από τις παραπάνω αιτίες και έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από το προηγούμενο γεύμα (με την προϋπόθεση ότι το μωρό είχε φάει ικανοποιητική ποσότητα) τότε θα του προσφέρει γάλα.
Εάν το μωρό ξυπνά τη νύκτα πρέπει να ταΐζεται. Συνήθως τα περισσότερα μωρά σταματούν να ξυπνούν τη νύκτα το δεύτερο μήνα. Μερικά μωρά πίνουν γρήγορα το γάλα περίπου σε 5 λεπτά. Άλλα όμως μπορεί να χρειασθούν περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του γεύματος η μητέρα κρατά το μπιμπερό με τέτοια κλίση ώστε το πάνω μέρος του να είναι πάντα γεμάτο με γάλα. Έτσι αποφεύγεται να καταπίνει το μωρό μεγάλη ποσότητα αέρα. Μετά από κάθε γεύμα το μωρό κρατιέται όρθιο για λίγη ώρα στον ώμο της μητέρας για να ρευτεί.
http://vagiazissi.blogspot.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.