Ο θηλασμός φάρμακο για τους κολικούς

Facebooktwitterpinterest

Ο µητρικός θηλασµός είναι η καλύτερη πρόληψη για τους κολικούς των νεογνών, οι οποίοι ταλαιπωρούν τα βρέφη και τροµοκρατούν τους γονείς. Οι κολικοί ταλαιπωρούν το 20% των νεογνών.

Συνήθως παρουσιάζονται στον δεύτερο και τρίτο µήνα της ζωής του παιδιού και κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ κυρίως ταλαιπωρούν τα αγόρια.

Οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει πολλές πιθανές αιτίες, από αλλεργίες και ορµόνες στο γάλα έως και το στρες µέσα στη μήτρα. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο κολικός οφείλεται σε φλεγµονή του στοµάχου, πιθανώς ως αποτέλεσµα πολλών βλαβερών βακτηρίων και απουσία άλλων ωφέλιµων. Μια µελέτη από το Πανεπιστήµιο του Τέξας έδειξε ότι τα παιδιά µε κολικούς είχαν γαστροεντερική φλεγµονή, ενώ τα παιδιά χωρίς κολικούς δεν είχαν.

Εάν όλες οι µητέρες θήλαζαν έως τον έκτο µήνα της ζωής του παιδιού και µετά πρωί – βράδυ έως τον πρώτο χρόνο, δεν θα µιλούσαµε για κολικούς νεογνικής ηλικίας αναφέρουν παιδίατροι, οι οποίοι αποδίδουν τους κολικούς των μωρών , σε μεγάλο ποσοστό, στο ξένο γάλα και προτρέπουν τις Ελληνίδες μητέρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των βορειοευρωπαίων, οι οποίες σε ποσοστό 95% θηλάζουν μέχρι τουλάχιστον τον 6ο μήνα.
http://www.newsbomb.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.