Υγιή και όμορφα νύχια

Facebooktwitterpinterest

Για να είναι τα νύχια μας όμορφα, υγιή αλλά και λαμπερά θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας μια σωστή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή. Το πόσο εύκολα σπάνε τα νύχια, είτε εμφανίζουν κάποιες δυσχρωμίες πάνω στην ονυχιαία πλάκα έχει άμεση σχέση με την ποιότητα της διατροφής μας αλλά και την κατανάλωση και μη κάποιων απαραίτητων βιταμινών.

Πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας πρωτεΐνης για τον οργανισμό μπορεί να πραγματοποιηθεί από την κατανάλωση ορισμένων τροφών. Για παράδειγμα το κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, τα όσπρια μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση λευκών κηλίδων στην ονυχιαία πλάκα(ραχιαία επιφάνεια των νυχιών). Η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό για την σύνθεση του νυχιού και για αυτόν κυρίως τον λόγο επηρεάζει την εμφάνιση αλλά και την σκληρότητά του.

Υγιή νύχια

Άλλο σημαντικό συστατικό το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο είναι φυσικά το ασβέστιο. Χωρίς την ύπαρξη του ασβεστίου στον οργανισμό μας τα νύχια θα έχαναν αυτήν την φυσική λάμψη και σκληρότητα που διαθέτουν, θα γίνονταν υπερευαίσθητα και θα καταστρέφονταν πολύ εύκολα. Για να ενισχύσουμε βέβαια το επίπεδο του ασβεστίου στον οργανισμό μας αρκεί η συστηματική και καθημερινή κατανάλωση από γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά κυρίως με πράσινα φύλλα, ψάρια, σουσάμι και τέλος τα αμύγδαλα τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Μια ισορροπημένη διατροφή με φρούτα, λαχανικά, κόκκινο κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, αρκετό νερό, έτσι ώστε να απομακρύνονται οι τοξίνες, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία και υγεία ολόκληρου του οργανισμού αλλά και στην καλύτερη εμφάνιση των νυχιών μας.

Αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν εντελώς αρνητικά την εμφάνιση των νυχιών αλλά και του δέρματος. Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, το stress (εύθραυστα νύχια), η κακή χρήση των χεριών, η έλλειψη υγρών αλλά και αρκετές φορές η υπερβολική πρόσληψη νερού κάνει τα νύχια εύθραυστα, το τακτικό βάψιμο των νυχιών, το οποίο χωρίς την σωστή βάση κιτρινίζει την ονυχιαία πλάκα κ.ά. Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν στην μείωση της φωτεινότητας και σκληρότητας των νυχιών.

Η σωστή και αμερόληπτη υγιεινή και περιποίηση των χεριών και των ποδιών μας δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεται. Τα περιποιημένα νύχια προσδίδουν σε αυτόν που τα έχει μια αισθητικά ωραία εικόνα τόσο των χεριών όσο και των ποδιών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.