Στυτική Δυσλειτουργία

Facebooktwitterpinterest
<br>

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή περιοδική (διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών) αδυναμία του άνδρα να επιτύχει και να διατηρήσει μια στύση επαρκή για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.
Η «σεξουαλική δυσλειτουργία» είναι ένας ευρύτερος όρος και  περιλαμβάνει, εκτός από τα προβλήματα της στύσης, όλες τις διαταραχές της φυσιολογικής σεξουαλικής υγείας, όπως την  ερωτική επιθυμία, την εκσπερμάτιση, τον οργασμό και την ικανοποίηση.
Η εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής τόσο των ανδρών όσο και των συντρόφων τους, επηρεάζοντας δυνητικά όλους τους τομείς της ζωής τους.

Το Διεθνές Συμβούλιο για την Ανδρική Σεξουαλική Υγεία υπογραμμίζει ότι «Άτομα με διαταραχές της σεξουαλικής λειτουργίας έχουν το δικαίωμα στην κατάλληλη ιατρική διάγνωση και θεραπεία». Έτσι, αναγνωρίζεται η στυτική δυσλειτουργία ως ιατρική πάθηση και η θεραπεία της ως αναγκαιότητα.
Η διάγνωσή της μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων, π.χ. καρδιαγγειακών προβλημάτων.

<br>

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.