Τι είναι η Αμυγδαλίνη/Laetrile

Facebooktwitterpinterest

Υπάρχει ένα σκεύασμα που λέγεται Laetrile και περιέχει αμυγδαλίνη ή Β17. Η αμυγδαλίνη βρίσκεται στους σπόρους πολλών φρούτων και φυτών. Το σκεύασμα αυτό είναι γνωστό πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχει εγκριθεί από τον FDA (ΕΟΦ της Αμερικής). Η αμυγδαλίνη περιέχει σάκχαρα και Κυανίδη, η οποία Κυανίδη πιστεύεται πως είναι η δραστική ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο. Στο cancer.gov αναφέρεται πως υπάρχουν 2 διαφορετικά είδη Laetrile/Αμυγδαλίνης, αυτή που παράγεται στην Αμερική είναι παράγωγο των εργαστηρίων, με χημικά μέσα, ενώ αυτή που παράγεται στο Μεξικό, γίνεται από τους σπόρους βερύκοκων.

Ποια είναι η ιστορία της ανακάλυψης και χρήσης της αμυγδαλίνης σαν συμπληρωματική ή εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο;
Η αμυγδαλίνη απομονώθηκε το 1830 και πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1845 στη Ρωσία σαν στέλεχος κατά του καρκίνου. Στην Αμερική παρατηρήθηκε η χρήση της τη δεκαετία του 1920. Μια πρόωρη μορφή χαπιού βρέθηκε να είναι πολύ τοξική και σταμάτησε η χρήση του σκευάσματος. Τη δεκαετία του 50, παράχθηκε και πήρε πατέντα το Laetrile, μια λιγότερο τοξική μορφή αμυγδαλίνης. Το Laetrile πήρε μεγάλη δημοσιότητα τη δεκαετία του 70 στην Αμερική, χρησιμοποιήθηκε σαν μονοθεραπεία ή σαν τμήμα ενός προγράμματος μεταβολικής θεραπείας που περιελάμβανε ειδική δίετα, υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βιταμινών και ενζύμων του παγκρέατος (ένα γκρουπ πρωτεινών που βοηθούν στη χώνεψη του φαγητού). Μέχρι το 1978, αναφέρεται ότι είχαν κάνει χρήση της αμυγδαλίνης πάνω από 70.000 άνθρωποι στην Αμερική.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.