Minimum παρεμβάσεις στο πρόσωπο πριν από μια ολοκληρωμένη πλαστική προσώπου

Facebooktwitterpinterest

Μικρές παρεμβάσεις μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο πρόσωπο πριν κανείς καταφύγει σε μεγαλύτερες χειρουργικές επεμβάσεις πλαστικής προσώπου. Πολλές φορές οι παρεμβάσεις αυτές είναι αναντικατάστατες και απαραίτητες για τη βελτίωση της εμφάνισης και μετά από μια πλαστική προσώπου. Η δράση του γνωστού πλέον botox είναι αναντικατάστατη στο «πόδι της χήνας» και καμία χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί επιτύχει. Το αποτέλεσμα των Lasers στις ψιλές ρυτίδες είναι σαφές και αναγκαίο συμπλήρωμα σε ένα face lift. Η δράση τους στη «φωτοανάπλαση» (εξάλειψη πανάδων κλπ) είναι μοναδική. Τα fillers (υαλουρονικό οξύ) είναι απαραίτητα στο γέμισμα των βαθιών και εγκατεστημένων ρυτίδων ή στην αύξηση του χείλους.

Κροταφικό Lift με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο.

Πριν κανείς προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση πλαστικής προσώπου μια μικρή επέμβαση με τοπική αναισθησία στο ιατρείο μπορεί να καθυστερήσει μεγαλύτερες επεμβάσεις.
Η μικρή αυτή επέμβαση γίνεται από μια μικρή οπή μέσα στο τριχωτό. Ένα ειδικό εργαλείο αποκολλά ολόκληρη τη περιοχή του κροτάφου μέχρι το φρύδι . Αυτή η περιοχή μεταφέρεται και τεντώνεται προς τα πάνω και πίσω. Η επέμβαση αυτή «ανοίγει» την έξω γωνία του ματιού και ανεβάζει το φρύδι. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση, που το μόνο που απαιτεί είναι μια επίδεση με ελαστικό επίδεσμο το απόγευμα της επέμβασης μέχρι το πρωί. Το πρωί ο χειρουργημένος αφαιρεί τον ελαστικό επίδεσμο, φτιάχνει τα μαλλιά του και μπορεί να ακολουθήσει όλες τις συνηθισμένες δραστηριότητες της καθημερινότητας του. Ένα ράμμα μόνο υπάρχει μέσα στα μαλλιά, που αφαιρείται τη δέκατη μέρα.
Το κροταφικό Lift με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο είναι μέρος του γνωστού επίσημου ενδοσκοπικού κροταφικού Lift. Το κροταφικό Lift με τοπική δεν διορθώνει το μεσόφρυδο αλλά πετυχαίνει όλα τα άλλα, που πετυχαίνει το ενδοσκοπικό. Τη τεχνική αυτή την συμπληρώνουμε πάντα στις επεμβάσεις της βλεφαροπλαστικής.

Σημαντική βοήθεια των Laser σε συνδυασμό με τις ραδιοσυχνότητες στο αναίμακτο Face lift

Χωρίς να μπορεί να αντικατασταθεί η χειρουργική επέμβαση του face lift, ένας συνδυασμός laser και ραδιοσυχνοτήτων, που επινοήθηκε από την ομάδα των πλαστικών χειρουργών του κ. Γαβριήλ, καθυστερεί μια απαραίτητη επέμβαση για αρκετά χρόνια. Η μέθοδος εφαρμόζεται το τελευταίο καιρό με ταυτόχρονη εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων στο πρόσωπο και του Fractional-Erbium laser σε τέσσερες συνεδρίες με διάστημα 20 ημερών μεταξύ τους. Σε περιπτώσεις όπου στο πρόσωπο υπάρχουν υπερχρώσεις (πανάδες) ή δυσχρωμίες εφαρμογή και παλμικού φωτός (φωτοανάπλαση) βελτιώνει την εικόνα του δέρματος.

Πως λειτουργούν οι ραδιοσυχνότητες; Οι ραδιοσυχνότητες αυξάνουν τη θερμοκρασία στο υποχόριο ( το βαθύτερο στρώμα του δέρματος) προκαλώντας ένα ήπιο «έγκαυμα» το οποίο γίνεται αισθητό κατά την εφαρμογή από την ασθενή σαν μια μικρή ζέστη. Ο οργανισμός ενεργοποιεί τις διαδικασίες επούλωσης για να «γιατρέψει» το «έγκαυμα», παράγει κολλαγόνο και προκαλεί μια ρίκνωση-σύσφιξη στο δέρμα. Οι εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων στο πρόσωπο πρέπει να γίνεται τέσσερες φορές με διάστημα 20 ημερών μεταξύ τους. Το ευεργετικό αποτέλεσμά τους γίνεται φανερό από τη τρίτη φορά αλλά η βελτίωση της σύσφιξης συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για έξι μήνες όσο και ο χρόνος της επούλωσης.

Τι είναι το Fractional-Erbium Laser; Είναι μια εξέλιξη του παλαιότερου Laser που προκαλούσε ένα πολύ βαθύ peeling. To Laser εκείνο χρειαζόταν αναισθησία, ενώ το άμεσο αποτέλεσμα ήταν έγκαυμα και οι ασθενείς υποχρεούνταν να παραμείνουν στο σπίτι για πάνω από 10 μέρες μέχρι την επούλωσή του. Σήμερα η θεραπεία είναι σταδιακή (τέσσερες φορές ανά 20 ημέρες) ανώδυνη, γίνεται ταυτόχρονα με τις ραδιοσυχνότητες και η ασθενής την επόμενη, χωρίς κανένα σημάδι εγκαύματος μπορεί να εμφανιστεί στις καθημερινές της ασχολίες. Σταδιακά εξαφανίζει τις μικρές ρυτίδες ενώ σε συνδυασμό με τις ραδιοσυχνότητες τριπλασιάζει τη σύσφιξη του δέρματος.

Μεγάλη σειρά ασθενών της ομάδας του κ. Γαβριήλ με τη μέθοδο της συνδυασμένης θεραπείας ραδιοσυχνοτήτων και fractional-erbium έχει ευεργετηθεί και σύντομα θα είναι η μη επεμβατική μέθοδος, που θα ακολουθείται από όλους τους πλαστικούς χειρουργούς ώστε να καθυστερείται η χειρουργική επέμβαση του face lift. Για τη περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του δέρματος του προσώπου, μπορεί να προστεθεί και θεραπεία φωτοανάπλασης με παλμικό φως στις ίδιες συνεδρίες.

Πως δρα το παλμικό φως και τι προσφέρει; Με το παλμικό φως μεταφέρεται ενέργεια σε δερματικές υπερχρώσεις, ερυθρότητες και ευρειαγγείες ώστε να τις εξαχνώσει. Ένα μικρό έγκαυμα που δημιουργείται επιλεκτικά πάνω στις δερματικές αυτές βλάβες δείχνει ότι η δράση του laser είναι θα είναι αποτελεσματική. Αυτό το μικρό έγκαυμα μπορεί να καλυφθεί με ένα makeup την επόμενη. Η απολέπιση του μικρού αυτού εγκαύματος έρχεται μετά από λίγες μέρες αφήνοντας ένα καθαρό πρόσωπο.

Botox και fillers.

Η δράση του botox είναι να παραλύει τους μύες όπου ενίεται. Παρεμβαίνει στις νευρικές συνάψεις των μυών με τους νευρώνες και η δράση του είναι προσωρινή. Σπάνια κρατά πάνω από 8 μήνες. Έτσι η θεραπεία με botox πρέπει να επαναλαμβάνεται όταν χρειάζεται. Η θεραπεία με botox γίνεται επιλεκτικά κυρίως στους συνοφρυοτήρες μύες, στο μετωπιαίο μυ και στην έξω μεριά του σφιγκτήρα των βλεφάρων Με τη παράλυση των μυών αυτών επιτυγχάνουμε εξαφάνιση των δυναμικών ρυτίδων του μεσόφρυδου, των οριζόντιων του μετώπου και του γνωστού ποδιού της χήνας.
Στα fillers ανήκει το υαλουρονικό οξύ το οποίο δεν κάνει κάτι άλλο από το να γεμίζει τις βαθιές ρυτίδες ή τα εντυπώματα από ουλές ακμής. Το υαλουρονικό που κυρίως χρησιμοποιείται, σταδιακά (μέσα σε 6-8 μήνες) απορροφείται από τον οργανισμό και χρειάζεται επαναληπτική ένεση εντός της ρυτίδας. Η κυριότερες θέσεις όπου ενίεται είναι η χειλοπαριακή αύλακα, το χείλος, ή σε σημεία όπου κανείς θέλει να δώσει όγκο.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.