Ανακαλύπτοντας ότι είστε έγκυος

Facebooktwitterpinterest

Τα σημάδια της εγκυμοσύνης

Το πιο πρώιμο και πιο αξιόπιστο σημάδι ότι είστε έγκυος, για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο, είναι η απουσία της περιόδου. Μερικές φορές, οι γυναίκες που είναι έγκυες έχουν πολύ ελαφριά περίοδο, με πολύ λίγο αίμα. Τα υπόλοιπα σημάδια της εγκυμοσύνης αναφέρονται παρακάτω:

• Ναυτία και εμετοί – μπορεί να νιώθετε ναυτία και να κάνετε εμετούς, όχι απαραίτητα τις πρωινές ώρες, αλλά κάθε ώρα της ημέρας. Εάν νιώθετε ναυτία και έχετε εμετούς συνέχεια και δεν μπορείτε να το ελέγξετε, ενημερώστε τον γιατρό σας.
• Αλλαγές στο στήθος σας – συχνά το στήθος σας μεγαλώνει και γίνεται πιο ευαίσθητο ,όπως πριν την περίοδο σας. Μπορεί να νιώθετε τσιμπήματα. Οι φλέβες μπορεί να φαίνονται περισσότερο και οι ρώγες να γίνουν πιο σκούρες και να πετάνε προς τα έξω.
• Αίσθηση συχνοουρίας – Μπορεί να παρατηρήσετε ότι σηκώνεστε το βράδυ πιο συχνά.
• Δυσκοιλιότητα
• Αυξημένη κολπική έκκριση χωρίς πόνο ή ερεθισμό.
• Αίσθηση κούρασης
• Περίεργη γεύση στο στόμα – πολλές γυναίκες την έχουν περιγράψει ως μεταλλική.
• Σταματώντας ορισμένες συνήθειες όπως τσάι ή καφέ, τσιγάρο ή το παχυντικό φαγητό για παράδειγμα.

Ορισμένες γυναίκες δεν χρειάζονται αυτά τα σημάδια. ‘Ξέρουν’ απλά ότι είναι έγκυες.

ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Τα τέστ εγκυμοσύνης μπορούν να γίνουν με ένα δείγμα ούρων από την πρώτη μέρα καθυστέρησης, δηλαδή περίπου δυο εβδομάδες μετά την σύλληψη. Μπορείτε να συλλέξετε ούρα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό, καλά πλυμμένο δοχείο για την συλλογή. Μπορείτε να προμηθευτείτε τέστ εγκυμοσύνης απο το φαρμακειο σας . Μπορεί να είναι ακριβά αλλά σας δίνουν άμεσα το αποτέλεσμα και σας δίνετε η δυνατότητα να το κάνετε μόνη σας. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να είστε σίγουρη για το αποτέλεσμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα σωστό. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι λιγότερο έγκυρο. Μπορείτε να περιμένετε μια εβδομάδα και να ξαναδοκιμάσετε ή να πάτε κατευθείαν στον γιατρό σας.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΥΟΣ
Μπορεί να νιώσετε πολύ χαρούμενη ή ενθουσιασμένη όταν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος, αλλά δεν θα πρέπει να ανησυχήσετε άμα δεν είστε. Ακόμα και αν ανυπομονούσατε για την εγκυμοσύνη, δεν είναι ασυνήθιστο να εκπλαγείτε από τα συναισθήματα σας. Και αν η εγκυμοσύνη σας είναι απρογραμμάτιστη, τότε μπορεί να νιώσετε πολύ μπερδεμένη. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στην ιδέα ότι είστε έγκυος. Παρόλο που μπορείτε να νιώθετε ανυπόμονη και αβέβαιη αυτή την στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ευχαριστηθείτε την εγκυμοσύνη αργότερα ή δεν θα σας χαροποιήσει η ιδέα του μωρού. Συζητήστε τα συναισθήματα σας με τον γιατρό σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε στην ιδέα της εγκυμοσύνης ή θα σας προτείνουν συμβουλές εάν δεν θέλετε να συνεχίσετε την εγκυμοσύνη σας. Μπορεί να θελήσετε να μοιραστείτε τα νέα με την οικογένεια και τους φίλους σας κατευθείαν ή να θελήσετε να περιμένετε λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα σας. Άλλα μέλη της οικογένειας μπορεί να έχουν ανάμικτα συναισθήματα. Θα πρέπει να τα συζητήσετε μαζί τους. Αλλά ξεκινήστε να σκέφτεστε την φροντίδα πριν την γέννα και το πού θέλετε να γεννήσετε. Όσο πιο σύντομα αρχίσετε να οργανώνεστε, τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχετε να κάνετε αυτό που θέλετε.
.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.