Η αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας με το presbyMAX

Facebooktwitterpinterest

Για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας κατά καιρούς έχουν προταθεί και δοκιμαστεί διάφορες λύσεις όπως το MONOVISION η CONDUCTIVE KERATOPLASTY ή οι ενδοστρωματικοί φακοί κερατοειδούς. Μέχρι τώρα όμως, καμία δεν απετέλεσε οριστική λύση, ούτε προορίζονταν για όλες τις περιπτώσεις. Όπως φαίνεται , από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται αιτιολογικά η πρεσβυωπία, θα προτείνονται διάφορες λύσεις , κάθε μία από τις οποίες, θα καλύπτει μία ομάδα πρεσβυώπων π.χ. άλλη για υπερμέτρωπες άλλη για μύωπες κλπ.
Μία νεώτερη και πολλά υποσχόμενη μέθοδος χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζει αιτιολογικά την πρεσβυωπία, είναι το πρεσβυωπικό LASIK με το πρόγραμμα presbyMAX. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προφίλ σμίλευσης του κερατοειδούς καθιστώντας τον πολυεστιακό. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται καλή κοντινή όραση καθώς και καλή μακρινή επιτρέποντας σε μεγάλο βαθμό καθημερινές δραστηριότητες χωρίς την χρήση γυαλιών.

Στο παραπάνω σχήμα φαίνεται πως διαμορφώνεται το πολυεστιακό σχήμα του κερατοειδούς καθιστώντας την κεντρική περιοχή ικανή να εστιάζει κοντά , υπάρχει μία περιοχή περιφερικότερα ικανή να εστιάζει σε ενδιάμεσες αποστάσεις καθώς και η εξώτερη που εστιάζει μακρυά.

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το μέγεθος της κόρης , οι συνθήκες φωτισμού, καθώς και από την προεπεμβατική κατάσταση του οφθαλμού.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του PRESBYMAX είναι η διασφάλιση καλής διόφθαλμης όρασης εν αντιθέσει με τις άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται εν συντομία βασικές διαφορές μεταξύ presbyMAX και προηγούμενων μεθόδων αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας όσον αφορά στους υποψήφιους να υποβληθούν σε πρεσβυωπική διόρθωση.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Πχ. Μόνο υπερμέτρωπες
Ή μόνο ασθενείς με λίγο αστιγματισμό ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Διόρθωση εμμετρωπικών, υπερμετρωπικών ,μυωπικών και αστιγματικών οφθαλμών
Κάθε μέθοδος είναι δυνατή πχ PRK, LASIK, trans PRK, LASEK, femtoLASIK

Πριν ολοκληρώσω την σύντομη αναφορά στο presbyMAX θα αναφέρω τα κακά και τα καλά νέα της νεας μεθόδου.
ΤΑ ΚΑΚΑ
Δεν αποκαθίσταται η προσαρμογή, δεν σταματά η πρόοδος της πρεσβυωπίας, δεν αντιμετωπίζεται αιτιολογικά η πρεσβυωπία
ΤΑ ΚΑΛΑ
Μειώνει την εξάρτηση από γυαλιά αναγνώσεως
Εξασφαλίζει ελεγχόμενη ψευδοπροσαρμογή αυξάνοντας το βάθος εστίασης
Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρώιμο ή όψιμο στάδιο εμφάνισης της πρεσβυωπίας
Μπορεί να επαναληφθεί καθώς η πρεσβυωπία εξελίσσεται
Εξασφαλίζει καλή διόφθαλμη όραση
Αντιμετωπίζει συνολικά και τις διαθλαστικές ανωμαλίες για μακρυά.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.