ONYXOMYKHTIAΣΕΙΣ

Facebooktwitterpinterest

Οι ονυχες είναι εξαρτηματα του δερματος που εχουν την μορφη σκληρης διαφανους πλακας στα τελικα τμηματα των δακτυλων σε ανω και κατω ακρα.
Οι μυκητες είναι μονοκυτταροι η πολυκυτταροι οργανισμοι που εντοπιζονται στο νερο στο εδαφος στα φυτα στα ζωα και στα πτηνα. Οι περισσοτεροι από τους μυκητες βρισκονται στο εδαφος. Ενώ εχουν περιγραφει 100.000 ειδη μυκητων αυτοι που εχουν σημασια στην ιατρικη είναι περιπου 100-150 ειδη.
Οι μυκητιασεις των νυχιων είναι που συχνες αποτελωντας το 50% των παθεισεων των ονυχων και προσβαλλουν κατά κυριο λογο ενηλικες. Η κλινικη
Εικονα των ονυχομυκητιασεων ποικιλει. Συνηθως ο ονυχας εμφανιζει μια λευκη η καφεκιτρινη αποχρωση, γινεται ημιδιαφανης και χανει την στιλπναδα του. Επισης το προσβεβλημενο νυχι καθισταται ευθραυστο και σχετικα τραχυ.
Η επιβεβαιωση της προσβολης του νυχιου από μυκητες θα πρεπει να γινεται εργαστηριακα με καλλιεργεια υλικου από τον προσβεβλημενο ονυχα γιατι η θεραπεια καθοριζεται από το ειδος του μυκητα που εχει προσβαλλει το νυχι.
Η θεραπεια περιλαμβανει αντιμυκητισιακα φαρμακα που χορηγουνται από το στομα και τοπικα ειτε με την μορφη κρεμας η με μορφη λακκας. Είναι λοιπον
Χρησιμο να γνωριζουμε ότι αν δουμε αλλοιωμενη την μορφη των νυχιων μας
Να απευθυνθουμε στον γιατρο ώστε να εχουμε μια εγκαιρη και πληρη αντιμετωπιση του προβληματος της ονυχομυκητιασης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.