Καλοκαιρινές οδηγίες για εγκύους και μη….

Facebooktwitterpinterest

Καλοκαιράκι… όλο και λιγότερος κόσμος ασχολείται με το Internet. Το μυαλό των φυσιολογικών ανθρώπων τρέχει σε παραλίες, νησάκια, καράβια και κότερα. Σε νυχτερινά κέντρα, σε δροσερές απογευματινές και νυχτερινές βόλτες και φυσικά στον υπαρκτό ή αναμενόμενο σύντροφο με τον οποίο ελπίζουν να περάσουν αξέχαστες στιγμές.
Στο μυαλό επίσης των φυσιολογικών κοριτσιών και πιο μεγάλων γυναικών, κρύβονται φόβοι για πιθανούς κινδύνους από την σχετική καλοκαιρινή ελευθεριότητα, γι’ αυτό και στο σημερινό μου άρθρο θέλω έτσι σκόρπια να γράψω μερικές γενικές συμβουλές και πληροφορίες και να δώσω απαντήσεις σε υποθετικές ερωτήσεις όπως π.χ. Αν μια έγκυος γυναίκα μπορει να κολυμπά στη θάλασσα ή την πισίνα.
Η απάντηση είναι Ναι, να κολυμπά και να απολαμβάνει το νερό της θάλασσας γιατί σε τελική ανάλυση γυμνάζεται κιόλας. Οσο για την πισίνα, κυρίως την κοινόχρηστη, θα πρότεινα να την αποφεύγει.
Εκείνο που πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα, είναι η έκθεση στον ήλιο. Αν γίνεται τόσος λόγος για τους κινδύνους της λεγόμενης ηλιοθεραπείας για όλους εμάς, καταλαβαίνει κανείς πόσο περισσότερο πρέπει να προσέχει μια έγκυος γυναίκα την αλόγισττη έκθεση στον ήλιο.
Αλλη εύλογη απορία είναι αν μια γυναίκα κινδυνεύει από κοινές γυναικολογικές λοιμώξεις με τα μπάνια στη θάλασσα. Ειναι γεγονός ότι οι μυκητιάσεις αυξάνονται σημαντικά το καλοκαίρι. Μυκητίαση μπορεί να πάθει μια γυναίκα μόνο αν το νερό είναι ιδιαίτερα μολυσμένο, σε περιοχές δηλαδή που ούτως ή άλλως δεν εππιτρέπεται το κολύμπι. Η αμμος όμως της πλαζ δεν πρέπει να θεωρείται αποστειρωμένη και η ηλιοθεραπεία δεν πρέπει να γίνεται με κατευθείαν επαφή με την αμμο. Αυτό ισχύει βέβαια μόνο για τις πολυσύχναστες πλάζ. Να θυμόμαστε πάντα ότι στην ωραία αμμο, τη νύχτα μπορεί να κυκλοφορούν γάτες που χρησιμοποιούν την αμμο για τις σωματικές τους ανάγκες.
Οι υπόλοιπες κολπίτιδες π.χ από τριχομονάδες, χλαμύδια, αιμόφυλο κλπ. θεωρούνται σεξουαλικά μεταδιδόμενες και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη προφύλαξη με την χρήση προφυλακτικού, ιδιαίτερα όταν η σεξουαλική επαφή γίνεται με πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε καλά. Εξ’ άλλου το προφυλακτικό χρειάζεται και σαν αντισυλληπτικό μέσο πρώτης γραμμής. Και μη ξεχνάτε.. Το AIDS υπάρχει, ζει και βασιλεύει.
Επίσης ο κίνδυνος μιας σαλπιγγίτιδας είναι υπαρκτός ιδιαίτερα όταν το νερό της θάλασσας είναι πολύ κρύο. Δεν κινδυνεύετε από το κρύο, αλλά μια υποβόσκουσα φλεγμονή των σαλπιγγών μπορεί να εκδηλωθεί σαν οξεία κατάσταση με το κρύο μπάνιο. Ετσι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρήσιμο να αλλάζετε μαγιώ πριν αρχίσετε τα παιχνίδια στη ακρογιαλιά το βραδάκι.
Μην επαναπαύεστε λοιπόν, Αλλά και μη πανικοβάλεστε. Ζήστε καλά το καλοκαίρι, απολαύστε τον έρωτα. Απλά….τα μυαλά στη θέση τους.
Πηγή:http://ygeia.pblogs.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.