ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΞΗ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ FUTURE HEALTH

Facebooktwitterpinterest

Δωρεάν φύλαξη των βλαστικών κυττάρων από αίμα και ιστό ομφάλιου λώρου του νεογέννητου παιδιού τους προσέφερε σε ελληνική οικογένεια η οικογενειακή τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων Future Health, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

Προϋπόθεση για την ένταξη της ελληνικής οικογένειας στο πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε η ύπαρξη μέλους της με θρομβοπενική πορφύρα, μία αυτοάνοση αιματολογική νόσος που χαρακτηρίζεται από ελάττωση του αριθμού των αιμοπεταλίων .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα ο αριθμός των ασθενειών που εφαρμόζεται θεραπεία με χρήση βλαστοκυττάρων ομφαλοπλακουντιακού αίματος ξεπερνά τις 85.

Σχετικά με την Future Health

Η Future Health, είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων στην Ευρώπη, συλλέγει δείγματα από 43 χώρες σε όλο το κόσμο και είναι εγκατεστημένη στη Μ. Βρετανία, Είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Έλληνες γονείς ήδη από το 2002. Η οικονομική της ευρωστία, ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός, το μέγεθος και τα έτη λειτουργίας αποτελούν εγγύηση για τους γονείς για την ασφαλή και μακροχρόνια φύλαξη του πολύτιμου αυτού βιολογικού υλικού. Είναι η πρώτη ιδιωτική τράπεζα βλαστικών κυττάρων με πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας ως Τράπεζα Ανθρωπίνων Ιστών από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας, από το 2004 (MHRA 0083/00/00/0-04,HTA 22503/20-11-2008 11058-1/9/06) με βάση τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Future Health δεν ακολουθεί απλώς τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρυθμίζουν την λειτουργία των τραπεζών φύλαξης βλαστικών κυττάρων αλλά είναι πιστοποιημένη βάσει των οδηγιών αυτών. Η διαχείριση των δειγμάτων γίνεται πάντα με την επίβλεψη και υπογραφή εντεταλμένου ατόμου από το Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η Future Health είναι η μόνη τράπεζα φύλαξης βλαστικών κυττάρων η οποία έλαβε πιστοποίηση και για την επεξεργασία και φύλαξη ιστού ομφαλίου λώρου, καθώς αποτελεί βασική αρχή της εταιρίας η παροχή υπηρεσίών οι οποίες είναι πλήρως αδειοδοτημένες και πιστοποιημένες από επίσημη κρατική αρχή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.