Γυναικομαστία ή Λιπομαστία τα τελευταία χρόνια αποτελεί την μεγαλύτερη σε αυξανόμενο ποσοστό παρέμβαση πλαστικής χειρουργικής

Γυναικομαστία στα αγόρια Facebooktwitterpinterest

Η γυναικομαστία και η λιπομαστία αυξάνει σε ποσοστό εμφάνισης ανάμεσα σε εφήβους και νέους άνδρες όπως και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Την τελευταία δεκαετία ένα τόσο κοινό πρόβλημα δεν γίνεται καλά ανεκτό στον ανδρικό πληθυσμό και στον κοινωνικό του περίγυρο. Τα διάφορα πρότυπα που προβάλλονται αλλά και η ίδια η διαμόρφωση γνώσης γύρω από το αντικείμενο της γυναικομαστίας κάνει το θέμα ευαίσθητο και κατ’ επείγον για άνδρες όλων των ηλικιών.
Αυτό αποτελεί και την αιτία που τα 2 τελευταία χρόνια η επέμβαση πλαστικής χειρουργικής για διόρθωση της γυναικομαστίας είναι η πιο ταχύτατα αυξανόμενη σε ζήτηση όπως επίσης και σε βαθμό βελτίωσης τεχνικής με χρήση τεχνολογίας laser υπερήχων και κλασσικής πλαστικής χειρουργικής.
Υπολογίζεται ότι στα τελευταία αυτά 2 χρόνια είχαμε μια αύξηση ζήτησης στο 80% και ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποβληθεί στην συγκεκριμένη επέμβαση με την χρήση τεχνολογίας laser lipolisis – smartlipo πάνω από 18.000 περιστατικά.
Τα αίτια της γυναικομαστίας είναι πολλά, ορισμένα από αυτά είναι η παχυσαρκία, ορμονική διαταραχή, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής σε αθλητές, στεροειδή, μαριχουάνα και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις καρκίνος του μαστού.
Το συγκεκριμένο αισθητικό πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε άλλη συντηρητική μέθοδο όπως είναι η γυμναστική, μασάζ, μεσοθεραπεία κ.λ.π.
Η μοναδική λύση είναι η αφαίρεση του μαζικού αδένα και λίπους που δημιουργεί την εικόνα εφηβικού πτωτικού μαστού στον άνδρα.
Η αδυναμία , η ατολμία στην εξεύρεση λύσεων σε ένα τόσο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα μπορεί να οδηγήσει μεγάλο ποσοστό ανδρικού πληθυσμού και μάλιστα ιδιαίτερα στην νεανική ηλικία σε φαινόμενα κατάθλιψης.
Όλοι μπορούν και έχουν δικαίωμα για ένα πιο ωραίο και υγιές εμφανισιακά σώμα. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο με την σύγχρονη πλαστική χειρουργική που έχει σύμμαχο της την τεχνολογία υψηλών επιπέδων όπως είναι η Laser λιποδιάλυση και η χρήση υπερήχων .
Οι αριθμοί στα αυξανόμενα ποσοστά χειρουργείων της γυναικομαστίας μιλάνε από μόνοι τους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.