ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Ημερομηνία: Μάιος 2009

Πραγματοποιήθηκε η 2η ΕλληνοΡουμανική Συνάντηση Γαστρεντερολόγων
Η φαρμακευτική εταιρία Galenica ήταν βασικός υποστηρικτής της επιστημονικής ημερίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στις 16 Μαΐου η 2η Ελληνορουμανική Επιστημονική Συνάντηση Γαστρεντερολόγων “Gastro Expert Meeting – Clinical Advances in Functional GI Disorders». Κατά τη διάρκειά της εξετάσθηκε ο ρόλος της Τριμεβουτίνης στην αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας που λέγεται γαστρο – οισοφαγική παλινδρόμηση, υπό το φώς των νέων ανακαλύψεων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διακόσιοι, διακεκριμένοι γαστρεντερολόγοι από την Ελλάδα και την Ρουμανία ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα και τα συμπεράσματα των τελευταίων μελετών. Συγκεκριμένα, ο γαστρεντερολόγος Δρ.Καραγιάννης Δημήτρης, παρουσίασε τα νεότερα ερευνητικά στοιχεία για την γαστρο – οισοφαγική παλινδρόμηση, ο Αν. Καθηγητής κ.Manuc Mircea αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των διεθνών μελετών για την τριμεβουτίνη και το ρόλο της στην αντιμετώπιση της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, ενώ τέλος ο Δρ Razvan Ionescu μίλησε για την Ρουμάνικη εμπειρία με την Τριμεβουτίνη στην Γαστρο – οισοφαγική παλινδρόμηση.

Η επιστημονική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ρουμανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρίας και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Galenica, η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει μια υγιή και ανοδική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρουμανία μεταφέροντας στη γείτονα χώρα την ερευνητική της τεχνογνωσία, ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στις επιστημονικές εξελίξεις στις χώρες των Βαλκανίων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.