Η Μέθοδος Pilates

Facebooktwitterpinterest

Είστε νέοι στη μέθοδο Pilates? Δεν είστε οι μοναδικοί!
Η Pilates είναι μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές γυμναστικής στον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες , οι ‘ακόλουθοι’ των Pilates έχουν αυξηθεί από 1.7 εκατομμύρια το 2000 σε 10.6 εκατομμύρια το 2006, ενώ στην Ευρώπη έχουν τριπλασιαστεί στα 6 εκατομμύρια! Και συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.
Πως όμως η Pilates είναι τόσο ευρέα διαδεδομένη, και πως μπορεί να σας βοηθήσει?

Τι Είναι η Μέθοδος Pilates?
Η Pilates μεταμορφώνει δραματικά την εμφάνιση, την ευεξία και την ενεργητικότητα του σώματος σας. Κτίζει τη δύναμη σας χωρίς να προσθέτει έξτρα μυϊκή μάζα, δημιουργώντας ένα ευθυτενές, γραμμωμένο σώμα με slender πόδια και επίπεδο στομάχι.

Η Ιστορία της Pilates
Η Μέθοδος αναπτύχτηκε από τον Joseph Pilates κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Σκοπός του ήταν να επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας κι αποκατάστασης των βετεράνων του Πολέμου. Ο Joseph Pilates πίστευε ότι η νοητική και φυσική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Έτσι, ο Pilates δημιούργησε ‘The Pilates Principles’ για να φροντίσει όλο το ανθρώπινο σώμα:

Σωστή ευθυγράμμιση
Επικέντρωση
Αυτοσυγκέντρωση
Έλεγχος
Ακρίβεια
Αναπνοή
Αέρινη κίνηση
Η Μέθοδος του Pilates έχει μια φιλοσοφική και θεωρητική βάση. Δεν είναι απλά μια συλλογή ασκήσεων, αλλά μια μέθοδος η όποια αναπτύχτηκε κι εξελίχτηκε μέσα από 80 χρόνια πρακτικής και παρατηρητικότητας.
Ο Pilates έγραψε δυο βιβλία για τη μέθοδο του, τα ‘Return to Life through Contrology’ (1928) & ‘Your Health: A Corective System of Exercising That Rrevolutionizes the Entire Field of Physical Education’ (1934).
Στηριζόμενοι σε αυτά τα βιβλία, οι συνεργάτες και μαθητές του έκαναν τις Pilates όχι μόνο ένα πρόγραμμα γυμναστικής, αλλά και τρόπο Ζωής!

Τα Οφέλη της Pilates

Αναζωογόνηση του Νου & του Σώματος

Η Pilates συντονίζουν το νου με το σωμα σας. Δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή, τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και της πυελικής χώρας, και την ολική συγκέντρωση στην απαλή, αέρινη κίνηση, κατανοείτε άμεσα το σώμα σας , και τη θέση του στο χώρο. Η ποιότητα της κίνησης είναι πιο σημαντική από των αριθμό των επαναλήψεων. H σωστή εισπνοή είναι σημαντική, καθώς βοηθά στη σωστή εκτέλεση των κινήσεων και τη μείωση του άγχους.

‘Σμίλευμα’ των μυών & απόκτησης ελαστικότητας
Τα κοινά προγράμματα γυμναστικής φτιάχνουν κοντούς και χοντρούς μύες, οι όποιοι είναι πολύ εύκολο να τραυματιστούν. Η Pilates επιμηκύνει κι ενδυναμώνει , προσφέροντας μυϊκή ελαστικότητα και κινητικότητα. Ενα σώμα με ισορροπημένη δύναμη κι ελαστικότητα είναι πολύ δύσκολο να τραυματιστεί.

Δημιουργία ενός δυνατού Κέντρου

Η Pilates κτίζουν ένα δυνατό ‘Κέντρο’. Το ‘Κέντρο’ αποτελείται από τους βαθύς κοιλιακούς μύες και τους κοντινούς μύες της σπονδυλικής στήλης. O Έλεγχος του Κέντρου επιτυγχάνεται με την συνεργασία του Κορμού, της Πυελικής Χώρας και των Ώμων.

Εκμάθηση αποτελεσματικών τρόπων κίνησης
Η Pilates εξασκεί πολλές μυϊκές ομάδες με απαλές, συνεχόμενες κινήσεις. Αναπτύσσοντας σωστή τεχνική, μπορείτε να ξανα-εκπαιδεύσετε το σώμα σας ώστε να κινείται με πιο ασφαλή κι αποτελεσματικό τρόπο – αναγκαία προϋπόθεση για την αποφυγή τραυματισμών, τις άριστες αθλητικές επιδόσεις, τη σωστή στάση και καλή υγεία.

Δοκιμάστε το!

Εάν είστε νέοι στις Pilates και δεν ξέρετε πώς να αρχίσετε, επικοινωνήστε μαζί μας.

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας προτείνει το καλύτερο πρόγραμμα για τις δίκες σας ανάγκες!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.