Βιοενεργειακή Θεραπεία

Facebooktwitterpinterest

Όλοι μας είμαστε εξοικειωμένοι με διάφορες μορφές ενέργειας όπως τον μαγνητισμό, τον ηλεκτρισμό και την ηλιακή ενέργεια. Μια άλλη επίσης κοινή μορφή ενέργειας είναι και η ηλεκτρομαγνητική η οποία παράγεται όταν μέσα από μια σπείρα περάσει ηλεκτρικό ρεύμα και δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο.

Η θεραπευτική ενέργεια μπορεί να περιγραφεί σαν βίο-ηλεκτρομαγνητική ενέργεια γιατί φαίνεται ότι μεταφέρει ηλεκτρικό φορτίο, έχει μαγνητισμό και παράγεται φυσιολογικά αυτή την ενέργεια σαν χρώματα, άλλοι την ακούν σαν ήχους και σχεδόν όλοι μας μπορούμε να την αισθανθούμε.
Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν σαν δεδομένο τις διάφορες χρήσεις του ηλεκτρισμού, του μαγνητισμού και του φωτός στην καθημερινή τους ζωή, ωστόσο αυτές οι μορφές ενέργειας δεν έχουν ακόμα κατανοηθεί εντελώς από την επιστημονική κοινότητα.

Οι επιστήμονες έχουν διαμορφώσει τη μοριακή θεωρία και τη θεωρία των κυμάτων, που και οι δύο περιγράφουν πώς δουλεύει το φως κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί το φως αντιδρά με αυτό τον τρόπο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ηλεκτρισμό και τον μαγνητισμό. Οι άνθρωποι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν αυτά τα δύο κάτω από διάφορες συνθήκες και έχουν μάθει πώς να τα μετρούν και να τα χρησιμοποιούν, αλλά ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν το «γιατί» αυτών των ενεργειών. (Michael Bradford, «Η Θεραπευτική Δύναμη της Βιοενέργειας»

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όλοι σχεδόν οι πολιτισμοί από την αρχή του χρόνο, έχουν κάνει χρήση της θεραπευτική ενέργειας χωρίς όμως να την έχουν απολύτως καταλάβει.
Ανατρέχοντας ακόμα και στην ιστορία, μπορούμε να δούμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποίησης αυτής της ενέργειας, καθώς και τα πολλά και σημαντικότατα οφέλη από τη χρήση αυτή. Δυστυχώς όμως αυτές έχουν αποσιωπηθεί ή υποτιμηθεί, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωπο να τις αγνοούν. Η ενέργεια ωστόσο είναι παρούσα ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε. Όσο πιο ευαίσθητοι και ανοιχτοί είμαστε σε αυτή, τόσο πιο εύκολα την νιώθουμε. Όποιος είναι ευαίσθητος στην ενέργεια, μπορεί να μπει σε ένα δωμάτιο και να νιώσει αν η ενέργεια στο δωμάτιο είναι θετική ή αρνητική. Η ενέργεια γύρω μας μας κάνει να νιώθουμε χαλαρωμένοι και άνετοι ή το αντίθετο.
Η θεραπευτική ενέργεια μοιάζει με τη ροή του νερού. Αν ο αποδέκτης της θεραπείας είναι ανοιχτός και δεκτικός, η ενέργεια ρέει εύκολα προς αυτόν. Αν αντιστέκεται ή φοβάται, η ενεργειακή ροή θα περιοριστεί και πιθανόν να ρέει σταγόνα σταγόνα.

Τι είναι η «βιοενέργεια»
Βιοενέργεια είναι η συμπαντική ενέργεια που ρέει με φυσικό τρόπο μέσα και γύρω από τον καθένα μας. Την διαθέτουν και την εκπέμπουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί (φυτά, ζώα, άνθρωποι) σε ποσοτικές και ποιοτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ τους και μπορεί να διοχετευτεί με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι μέσω των χεριών μας.

Τι είναι η «βιοθεραπεία»
Η Βιοθεραπεία είναι η πρώτη θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε ο άνθρωπος. Είναι η αγκαλιά και το χάδι της μάνας. Είναι η μεταβίβαση – μετάγγιση συμπαντικής ζωτικής ενέργειας από ένα ζωντανό οργανισμό σε άλλο. Είναι η θεραπευτική αγωγή που σέβεται την ακεραιότητα του οργανισμού, δεν κόβει δεν τρυπάει, δεν κάνει χειρισμούς μασάζ και δεν χορηγεί φάρμακα. Η βιοθεραπεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παραψυχολογία, μαγεία ή άλλα φαινόμενα έξω – αισθητήριας αντίληψης, αφού πρόκειται για θεραπευτική διαδικασία που χρησιμοποιεί ιδιότητες φυσιολογικές, δηλαδή τη βιοενέργεια. Δεν διακόπτει τυχόν θεραπείες που προϋπάρχουν ούτε αποτρέπει επεμβάσεις που έχουν συσταθεί από γιατρούς. Δεν έχει παρενέργειες, αφού πρόκειται για παροχή βιολογικής ενέργειας πανομοιότυπης με αυτή που όλοι παράγουμε και διαθέτουμε ως ζωντανοί οργανισμοί.
Η βιοθεραπεία φέρνει ισορροπία στο σώμα και το συναίσθημα και οι επιδράσεις του φτάνουν σε όλα τα επίπεδα: σωματικό, πνευματικό, συναισθηματικό και ψυχικό. Αναζωογονεί και δυναμώνει όλο τον οργανισμό και κάθε κύτταρο ξεχωριστά. Απαλύνει και εξαφανίζει τους πόνους. Απαλλάσσει τον άνθρωπο από το άγχος και το φόβο.

Ποιες είναι οι «Πηγές της θεραπευτικής ενέργειας»
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες θεραπευτικής ενέργειας :
1. Η προσωπική ενέργεια – η ενέργεια που παράγεται από το σώμα. Οι Κινέζοι την ονομάζουν «Τσι» και οι Γιαπωνέζοι «Κι».
2. Η ψυχική ενέργεια, δηλαδή η ικανότητα του να εστιάζεις τη δύναμη του νου και μέσα από τη σκέψη να κατευθύνεις και αν συγκεντρώνεις ενέργεια.
3. Η πνευματική ενέργεια. Με την πνευματική ενέργεια δουλεύεις με το Θεό, το Πνεύμα και τη δύναμη της προσευχής. Εδώ ξεπερνάς τη δική σου ατομική δύναμη και αντλείς από τη δύναμη του σύμπαντος.
Η χρήση μόνο της προσωπικής ή και της ψυχικής ενέργειας, έχει κάποια μειονεκτήματα. Όταν χρησιμοποιείς μόνο αυτές τις δύο ενέργειες για να κάνεις ναι θεραπεία, χωρίς το όφελος της πνευματικής βοήθειας, ενδέχεται να νιώσεις κουρασμένος ή και αποστραγγισμένος, αν κάνεις πολλή ενεργειακή δουλειά. Πιθανόν να νιώσεις και ανησυχία ή και να υποφέρεις από πονοκεφάλους.
Όταν όμως δουλεύεις με την πνευματική ενέργεια, η ενέργεια που είναι στη διάθεσή σου είναι απεριόριστη. Ζητώντας και χρησιμοποιώντας τη συμπαντική ενέργεια μπορείς να πετύχεις ένα πολύ ανώτερο επίπεδο δονήσεων και να δημιουργήσεις ένα ισχυρότερο ενεργειακό πεδίο για να το χρησιμοποιήσεις στη θεραπευτική. Όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου – στο εγώ σου – να παραμερίσει και αφήνεις τη συμπαντική ενέργεια να ρέει φυσιολογικά μένα από εσένα, οι θεραπείες που μπορείς να πετύχεις είναι πολύ πέρα απ’ αυτό που φυσιολογικά θα πίστευες ότι είναι δυνατό.

Τι είναι η «Αύρα»
Η αύρα είναι ένα σύνολο ηλεκτρομαγνητικών μορφών ενέργειας ποικίλης πυκνότητας που πηγάζουν από το υλικό, το ζωτικό, το διανοητικό, το συγκινησιακό και το πνευματικό σώμα.(Joseph Ostrom, «Ανθρώπινη Αύρα»).
Τα πάντα δηλαδή γύρω μας, τα φυτά, τα ζώα, τα μέταλλα, τα δέντρα και οι άνθρωποι, όλα συνθέτονται από ενέργεια, όλα έχουν ενεργειακό πεδίο γύρω τους. Αυτό το ενεργειακό πεδίο, παρόλο που είναι αόρατο στο γυμνό μη εξασκημένο μάτι, εκτείνεται προς τα έξω από το αντικείμενο και ονομάζεται αύρα. Μοιάζει με την ατμόσφαιρά της Γης, όσο δηλαδή πιο κοντά στην επιφάνεια τόσο πιο πυκνή, ενώ αραιώνει καθώς απομακρυνόμαστε από αυτή. Επίσης, ομοίως με την ατμόσφαιρα, έχει πολλά επίπεδα.
Στους ανθρώπους αυτό το ενεργειακό πεδίο εκτείνεται από τριάντα έως ενενήντα εκατοστά από το φυσικό σώμα, ή και περισσότερο. Ανάλογα με το ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου και το επίπεδο πνευματικής εξέλιξης, η αύρα μπορεί αν εκτείνεται μέχρι και πάνω από δεκαπέντε μέτρα από το σώμα. Οι περισσότεροι πίνακες ιερών ανθρώπων και αγίων απεικονίζουν μια ακτινοβόλα λάμψη γύρω από το σώμα τους, ιδιαίτερα γύρο από τι κεφάλι τους. Αυτή η λάμψη απεικονίζει τέλεια ένα καλά ανεπτυγμένο ενεργειακό πεδίο ή αύρα.
Η αύρα μπορεί να αναπτύξει οπές, σπασίματα, και περιοχές σκοτεινές, λιμνάζουσας ενέργειας, που μοιάζει πολύ με το νέφος, τη μόλυνση και τις τρύπες στο στρώμα του όζοντος στη γήινη ατμόσφαιρα.
Για το λόγο αυτό το πεδίο της αύρας ενός ατόμου πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά και να επιδιορθώνεται, ιδιαίτερα μετά από κάποιο τραύμα, όπως μια εγχείρηση ή ένα ατύχημα. Έτσι θα επιδιορθωθούν τα σπασίματα και το σχισίματα που είναι δυνατό να δημιουργήσουν αναστατώσεις, ανισορροπίες και διαρροές στην αύρα.
Μπορούμε να δυναμώσουμε το σώμα και το ενεργειακό πεδίο με διαλογισμό, προσευχή, καλή διατροφή και άσκηση, ενώ μπορούμε να καθαρίσουμε το ενεργειακό πεδίο με το να δεχτούμε καθαρισμό της αύρας από έναν έμπειρο θεραπευτή.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΒΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αγχος
Αλλεργίες
Αναπνευστικά προβλήματα – αλλεργικό άσθμα
Αιμορροΐδες
Αυχενικό σύνδρομο
Δυσαρμονίες εμμήνου κύκλου
Δερματικά – αλλεργικά εξανθήματα
Ισχιαλγίες – Οσφυαλγίες
Τραυλισμός
Ημικρανίες
Μετεγχειρητικοί – μετατραυματικοί πόνοι
Χρόνια Κόπωση
Και πολλά άλλα προβλήματα …
Η βιοθεραπεία δεν καταργεί, ούτε ανταγωνίζεται την κλασική ιατρική, αντίθετα την συμπληρώνει, για το λόγο αυτό στα περισσότερα προβλήματα απαιτείται και ιατρική παρακολούθηση.
Οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται σε δυσαρμονία των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) του φυσικό σώματος, καθώς και του αιθερικού (αύρα).
Με την κατάλληλη ενεργειακή υποστήριξη -μεταβίβαση ενέργειας από το βιοθεραπευτή, μπορεί να επέλθει ομαλοποίησης και στο φυσικό και στο αιθερικό σώμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να έρθει σε ισορροπία και πολλά προβλήματα υγείας, σωματικά ή ψυχικά να αμβλυνθούν ή και να θεραπευτούν.

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.