Aλόη βέρα

Facebooktwitterpinterest

Η Aλόη βέρα συχνά αποκαλείται «Θαυματουργό Φυτό», «Φυτό των Εγκαυμάτων», «Φυσικό Γιατρικό» καθώς και πολλά άλλα ονόματα, που έχουν αντέξει στο πέρασμα των 400 χρόνων.

Ο Τζωρτζ Έμπερς , το 1862, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την αρχαία καταγωγή της Αλόης, σε ένα πάπυρο του 3500 π.Χ.

Η Αλόη Βέρα είναι χυμώδης και μοιάζει αρκετά με κάκτο αλλά στην πραγματικότητα ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Όταν είναι ώριμη, το εσωτερικό ζελέ συλλέγεται, σταθεροποιείται, συσκευάζεται και δημιουργείται έτσι ένα προϊόν που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ζελέ του φυτού.

Το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους ως πόσιμος χυμός, με πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ μπορεί ακόμα να συνδυαστεί και με άλλα συστατικά για κρέμες και λοσιόν που χρησιμοποιούνται τοπικά, θρέφουν το δέρμα και βελτιώνουν την ποιότητα του.

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.