Απόφαση σταθμός για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

Facebooktwitterpinterest

Μια πραγματική επανάσταση στην ιατρική ξεκινά η απόφαση για την δοκιμή -στον άνθρωπο- θεραπείας με εμβρυικά βλαστοκύτταρα. Αμερικανική εταιρεία θα χορηγήσει με ένεση, σε παράλυτους εθελοντές, εμβρυικά βλαστοκύτταρα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα και να αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει, τις βλάβες.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Geron πήρε το πράσινο φως… για να εφαρμόσει την πρωτοποριακή μέθοδο σε ασθενείς που έχουν μείνει παράλυτοι.

Στόχος είναι να χορηγηθούν με ένεση σε παράλυτους εθελοντές εμβρυικά βλαστοκύτταρα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αναγεννήσουν τα κατεστραμμένα και να αποκαταστήσουν, έστω εν μέρει, τις βλάβες…

Τα βλαστικά κύτταρα των εμβρύων θεωρούνται ευέλικτα καθώς μπορούν να δώσουν οποιοδήποτε τύπο ιστού στο ανθρώπινο σώμα

Ωστόσο, η χρήση τους θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενη καθώς λαμβάνονται από το έμβρυο κατά το πρώτο στάδιο της ανάπτυξής του, επιφέροντας την καταστροφή του.

Η χρονική συγκυρία είναι συμβολική. Αν και η απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας φαρμάκων και τροφίμων είναι ανεξάρτητη, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο του Τζωρτζ Μπους, ο οποίος θεωρούσε ανήθικη τη χρήση εμβρυικών κυττάρων και είχε επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις σχετικές έρευνες.

Αντιθέτως, ο Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να άρει την απαγόρευση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης των ερευνών με εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.